Milljas är en liten kennel belägen på en gård i norra Dalsland. Vi har skog, sjö och åkrar som närmsta grannar.

Vår sparsamma uppfödning är fokuserad på mentalitet och hälsa där vi engagerar oss i att lära mer om genetik samt följer all ny forskning gällande rassjukdomar och försöker avla därefter; gällande utseende avlar vi enligt rasstandarden - utan exteriöra överdrifter. Vi strävar även efter att hålla en låg inavelsgrad på våra hundar och valpkullar då forskning pekar på att det är en viktig faktor för hundhälsan.

Vårt kennelnamn: Jag (Marielle) växte upp med en enormt travintresserad pappa. Även jag fastnade i travintresset, men i brist på själva hästen blev jag nästan manisk på att lära mig allt om travhästar och mest intressant tyckte jag det var att studera stamtavlor - travstamboken liknar telefonkatalogen, men den var såååå spännande! Ni som kan fastna i cavalierdata vet vad jag menar :) )

Då jag var 16 år köptes familjens första travhäst Oki Millan. Hennes mamma var den lokala stjärnan Milljana född -64, som på 70-talet vann 52 segrar (och än i dag är hennes ättlingar framgångsrika). Efter hand införskaffades fler hästar och vi bildade ett handelsbolag och behövde ett stallnamn. Faktiskt kom jag själv på namnet Millja av Milljana och Stall Millja HB bildades (tror det var i slutet av 80-talet). Hästverksamheten ligger idag på is sedan jag och min bror, som också arbetade med hästarna, skaffade var sin familj.

Så man kan säga att vårt kennelnamn var givet, och har en liten historia!

     P1100982  Kaserna  P1110253

 

picture3