Blogg

mardröm

2013-03-25 15:16 | 0 kommentarer

I natt drömde jag att en stor kungsörn seglade runt runt över trädtopparna på vår lilla ö. Jag brukar gå där nu när isen bär oss dit, och i drömmen såg jag denna stora fågel spana och leta efter mina cavalierer. Jag känner skräckkänslan som jag kände i drömmen, nu när jag skriver. Ni vet en sån där stark känsla av rädsla att den slår ut musklerna så att kroppen blir helt matt. Vanmakt..... Jag minns att jag försökte få mina cavalierer under mig, precis som en höna skulle gjort med sina kycklingar, för att skydda dem. Jag såg tydligt örnens vita tecken på undersidan av dess vingar. Drömmen slutade där så jag lyckades väl skydda mina hundar denna gång till skillnad mot förra vintern då en kungsörn flög iväg med lilla Sophie. Att den händelsen fortfarande ger mig mardrömmar är kanske inte så konsigt. Kungsörnarna bor och matas tydligen här i Laxarby någonstans och vi som bor i området ser dem då och då på vintrarna.

Jag önskar så att vi hittat min lilla flicka efteråt, men trots att vi letade i skogen i timmar och åter timmar, hittade vi aldrig några kvarlevor från Sophie. Om det inte vore sådant hemlighetsmakeri med var örnarna bor och vilka som matar dem, kunde hon kanske fått begravas här hemma.

Trots att över ett år gått saknar jag fortfarande lilla glada Sophie väldigt mycket. Du finns för evigt i mitt hjärta lilla vän

Sophie IMG_0307

Blogghistorik

 

Marielle på Milljas

Olle2xx